.

25 Kasım 2013 Pazartesi

Her sorunda Sifa kendini sevmeyi gerektirir !


Her sorunda şifa kendini sevmeyi gerektirir . Insanlar her geçen gün kendilerini sevmeye başladıklarında, hayatlarını inanılmaz şekilde,nasıl daha iyi hale getiriyorlar. Onlar kendilerini daha iyi hissediyorlar. Onlar istedikleri işleri alıyorlar. Onlar ihtiyaç duydukları parayı kazanıyorlar. Onlar ilişkilerini de geliştiriyorlar ve yaşamlarındaki negatiflikleri çözerek,daha fazla memnuniyet duyacakları pozitif yenileri başlatıyorlar.
Kendini sevmek , uçmayı öğrenme gibi. Hepimizin uçma  gücü  olsaydı ne kadar iyi olurdu bir düşünün? Ne kadar heyecan verici olurdu! Şimdi kendimizi sevmeye başlayalım.
Burada kendini sevmeyi öğrenmeye yardımcı olmak için 12 öneri  şunlardır:
Tüm Eleştirileri durdurun.
Eleştiri bir şeyi asla değiştirmez. Kendinizi eleştirmeyi bırakabilirsiniz. Tam olarak nasıl? kendinizi kabul edin. Herkes bu şekilde kendini kabul ettiğinde değişir.
Kendinizi eleştirmek, kendinizi reddetmek negatiftir.
Kendini onaylayarak, yaptığınız değişiklikler ise olumlu.
Kendinizi affedin.
Geçmişe gidelim. Ne yaşamışsanız onların size getirdiği anlayış, farkındalık, bilgi ve tecrübe  kazandınız. Artık büyüyen ve değişen ve farklı bir hayatınız olacaktır..
Kendinizi yargılamayı bırakın .
Düşüncelerinizle kendinize zarar vermeyi durdurun. Bu yaşamak için korkunç bir yoludur. Size zevk veren bir zihinsel imajı bulun ve hemen düşünün. Zevkli birşeyi düşünmek, korkutucu,zarar veren düşüncenin önüne geçer.
Nazik ve Şefkatli olun.
Kendinize karşı nazik olun. Kendinize iyi davranın. Pozitif düşünerek yeni yollar öğrenmek için  sabırlı olun. Eğer gerçekten sevdiğiniz birisine  yaptığınız gibi kendinizi şımartın.
Zihninizi eğitin.
Kendinden nefret, sadece kendi nefret dolu düşüncelerinizdendirler. Kendinizden nefret etmeyin. Yavaşça düşüncelerinizi olumlu olarak değiştirin.
Kendinizi övün.
Eleştiri iç ruhu bozar. Şükür etmek tekrar yeniden iç huzurunu kurar. Sınırsız şekilde,mümkün olduğunca kendinizi övün. Her küçük şey ile  kendinizi iyi olarak anlatın.
Kendinizi destekleyin.
Kendinizi desteklemek için yollar bulun. Olumlu arkadaşlarınızı arayın ve onlarla olarak kendinize yardımcı olabilirsiniz.
Olumsuz olmamak için sevmek gerekir.Bir ihtiyacı karşılamak için eyleme geçmeyi kabul ediyorsunuz. Şimdi bu ihtiyaçları karşılamak üzere yeni, pozitif yollar bulmak gereklidir. Yani sevgiyle eyleme geçmenize engel olan eski negatif kalıpları bırakın.
Bedeninize iyi bakın.
Beslenme hakkında bilgi edinin. Vücudunuzun optimal enerji ve canlı olması için  ne tür yakıta ihtiyacı var? Egzersiz hakkında bilgi edinin.Ne tür egzersizlerden hoşlanırsınız? Yaşadığınız bedene saygılı olun ve ona iyi bakın.
Ayna ile çalışın.
Aynada,sık sık gözlerinizin içine bakın. . Aynaya bakarak kendinizi affedin. Aynaya bakarken  konuşun. . En az günde bir kez, “Seni seviyorum, seni seviyorum!” Diyebilirsiniz
Kendimi seviyorum. . . Şimdi yapın.
 İyi birşeyler elde edene  kadar beklemeyin. Kilo vermek, yeni bir iş veya yeni bir ilişki bekliyorsunuz. Ertelemeyin,şimdi başlayın ve elinizden geleni yapın.
Eğlence.
Bir çocuk gibi sevinç veren şeyleri hatırlayın. Çocukken neleri severdiniz?Çocuk olsanız neler yapardınız.?Hayatta şimdi bunları birleştirin. Her şeyi ile eğlenmek için bir yol bulun. Kendimizi yaşam sevinci ile ifade edelim. Gülümsüyorum. Gülüyorum.
Evren de sizinle sevinir!

Bekir Meleklioğlu / Pozitif Performans Koçluğu


0 yorum:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederiz