.

24 Haziran 2013 Pazartesi

Adli Sicil Belgeleri (Sabıka Kaydı) E-Devlet Sisteminden Alınabilmekte



Artık  E-Devlet uygulamasından TC Vatandaşlarının adli sicil belgelerini (Sabıka Kaydı)  almaları mümkün hale gelmiştir. Daha önceden ücret karşılığı alınabilen ve  yapılan değişiklikle ücretsiz olarak verilen  "Adli Sicil Belgesi" (Sabıka Kaydı) artık internet üzerinden sorgulanarak, çıktı olarak alınabilmektedir.

 Adli sicil belgesine şu adresten E -Devlet şifreniz ile ulaşabilirsiniz:


uygulamasından alınabilecek olan adli sicil belgeleri, bir barkod numarasına sahip olacak. Belgenin geçerliliğinde belgenin ne için kullanılacağı bilgisi çok  önemli. Belgenin alınma sürecinde bu bilgilerin tanımlanmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.Zira alınan belge bu  tanımlamadaki gereklilik  için kullanılabilecektir.

Alınan çıktı,  ilgili kurumlarla paylaşıldığında kurum yetkilileri barkod numarası ile  adli sicil belgesinin orjinalini görüntüleyebilecek. Böylece, bu kontrolle  belge sahteliğinin de önüne geçilmesi ve doğrulanması hedeflenmiştir.

Bu uygulama ile birlikte ; 

Sabıka kaydına ihtiyacı olan kişilerin (okul kayıtları, sürücü belgesi müracaatları, yeni bir işe başlayanlar vs) zaman kaybı olmadan kolaylıkla ihtiyacı olan belgeyi tedarik edebilecektir.

TC Vatandaşı kişilerin  bu hizmetten faydalanabilmesi için, E-Devlet  şifrelerini alarak kayıtlı kullanıcı olması yeterli olmaktadır.E-devlet sistemi aynı zamanda elektronik imza ve mobil elektronik imza ile de kullanılabilmektedir.

E-Devlet şifresi olmayanlar, nüfus cüzdanı ile birlikte  en yakın PTT Merkezlerine giderek, E-Devlet şifrelerini  alabilmektedir.


1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.
    Sitenizde (http://gulcnsafak.blogspot.com.tr/2013/06/adli-sicil-belgeleri-sabka-kayd-e.html  bölümünde) adli sicil kaydı çevirisi hizmetlerimizle ilgili ufak bir bilgi notu ve sayfamıza ait bir link (https://www.protranslate.net/tr/sicil-kaydi-cevirisi/ ) paylaşma konusunda sizinle iletişime geçmek istedik.

    Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle?

    Teşekkürler
    Ekrem Yüksel
    Marketing Specialist

    www.protranslate.net
    marketing@protranslate.net

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederiz