.

27 Şubat 2013 Çarşamba

Kariyer Konusuna : Farklı Bir Perspektif





Aşağıda paylaşacağım video herbirimizde farklı düşüncelere yol açacak belki de.

Kimimiz izlerken başrolde işe gitmek üzere hazırlanan adama biraz özenecek, herkes ona hizmet ediyor diye niteleyecek, kimimiz eşya figürü alan insanlara takılıp şaşıracak, kimimiz bu durumu yaşam içinde hizmet edenler veya edilenler olarak algılayacak ...............

Filmde İspanyol yapımcılar bu hizmet etme/edilme halini en komedisinden en trajik haline varana kadar işlemişler.

Filmin ilk sahnesi şöyle başlıyor : Saatin içinde smokinli bir adam kollarını sahibinin zamanı görebilmesi için akrep ve yelkovan olarak kullanıyor ve sabah zamanında kalkmasını sağlıyor.

Film ilerledikçe ; Askılık kadınlar, masa görevi gören kadın ve adam, trafik lambası adamlar, ayna tutan adam, asansör görevi gören şişman adam ve taksi adamları görüyoruz.

Filmi izlerken filmimizdeki esas adama mı özenirsiniz hizmet edilen olarak, yoksa asansör veya saat görevi gören insanlara mı üzülürsünüz ? Burada aklınıza farklı düşünceler gelebilir.

Hepimiz hayatın içinde birilerine hizmet ederken, birilerinin de hizmetini almıyormuyuz? Hergün ekmek aldığımız fırıncı, gittiğimiz kuaför, trafik polisi ..........

Aslında başka bir deyişle onlar da kendi işlerini yaptıkları alanlarında kariyer yapmıyorlar mı?

Taksi adamlar yok mudur, gerçek anlamda insanları bir yerden bir yere götüren? Bunu metafor olarak düşünürsek; insanları tolere eden, çabalayan, bir yerlere gelmesi için uğraşan veya onları bir yerlere taşıyan. Böyle insanlar yok mu çevrenizde ?

Şirketlerde de durum böyle,  ofiste çay servisi yapan hanım, müdürünün istediği tabloyu hazırlayan Finans Uzmanı, Genel Müdüre verimlilik raporunu analiz ederek yorumlayan Finans Müdürü... Herkes bir yerlerde hizmet alırken, hizmet veriyor.

İşte asıl filmin en düşündürücü ve trajik sahnesi...O herkesin hizmetini alan kişi şirketine gider çanta ve ceketini bırakır ve görevinin başına geçer sona dikkat.... İzlemenizi tavsiye ederim.


1 yorum:

  1. Bakış açınız gerçekçi olduğu kadar insanın bakış açısını geliştiren ve kendimizi sorgulatıcı.Paylaşımlarınızı takip ediyor ve faydalanıyoruz.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederiz