.

9 Aralık 2013 Pazartesi

Dünya İnsan Yönetimi Kongresi 2016’da İstanbul’da yapılacak



Dünya çapında 600 bin İK profesyonelini temsil eden ve bünyesinde 90 ulusal insan yönetimi derneği bulunan İnsan Yönetimi Dernekleri Dünya Federasyonu (World Federation of People Management Associations - WFPMA) tarafından iki yılda bir düzenlenen Dünya Kongresi, 2016’da İstanbul’da, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği’nin (PERYÖN) ev sahipliğiyle yapılacak.
İnsan Yönetimi Dernekleri Dünya Federasyonu (World Federation of People Management Associations - WFPMA) tarafından iki yılda bir düzenlenen Dünya Kongresi 2016’da İstanbul’da, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) ev sahipliğinde yapılacak. WFPMA dünya çapında 600 bin İK profesyonelini temsil ediyor ve bünyesinde 90 ulusal insan yönetimi derneği bulunuyor.

16. İnsan Yönetimi Dünya Kongresi’nin İstanbul’da yapılma kararında PERYÖN’ün gönüllüğü yanında, 2011’de düzenlediği 25. Avrupa İnsan Yönetimi Kongresi’nde gösterdiği başarı da etkili oldu.

Kongre hazırlıkları kapsamında önümüzdeki günlerde dünyanın farklı bölgelerinden insan yönetimi derneklerinin başkanları PERYÖN’ü ziyaret edecek. Bu ziyaretlerin ilki Avrupa çapındaki 31 derneği temsil eden Avrupa İnsan Yönetimi Federasyonu (EAPM) Başkanı IzyBehar ve Eski Başkanı Filippo Abramo tarafından gerçekleştirilecek.
Mayıs 2013’te EAPM Başkanlık görevine seçilen Behar, Fransız vatandaşı ve deneyimli bir İK yöneticisi. Halen ISO’nun (Uluslararası Standartlaşma Örgütü -   International Organization of Standardization) insan yönetimi standartlarının hazırlığıyla ilgili sorumlu çalışma grubunun başkanlığını yürütüyor. Behar, daha önce Eutelsat İletişim, HSBC France ve Japan Airlines şirketlerinde üst düzey İK yöneticiliği görevlerinde bulundu. Fransa’da bulunan en geniş İK direktörleri derneği olan ANDRH’nin Yönetim Kurulu üyesi ve Fransa’da yayımlanan aylık "Personnel" dergisinin baş editörü. İş idaresi konusunda yüksek lisans derecesi olan Behar, aynı zamanda iş kanunları konusunda uzmanlaşmış bir avukat.

WFPMA tarafından düzenlenen İnsan Yönetimi Dünya Kongresi, derneğin üyesi tüm ülkelerin bir araya geldiği tek etkinlik olma özelliğini taşıyor.  Kongre 1986’dan bugüne, aralarında Londra, Melbourne, Paris, Montreal, Hong Kong, Madrid ve Washington’un da olduğu dünyanın 12 farklı şehrinde yapıldı. 2014 kongresi ise 15-17 Ekim 2014’te, Şili, Santiago’da yapılacak. Dünya Kongresi, İK profesyonellerine global ölçekte meslektaşlarıyla iletişim kurma, insan kaynakları yönetimindeki güncel konuları tartışma ve dünyanın her yerinden kendileriyle benzer güçlükleri yaşayan diğer profesyonellerle deneyimlerini paylaşma olanağı tanıyor.
“İstanbul bu kongreyle dünyayı buluşturacak”

PERYÖN Başkanı Yiğit Oğuz Duman, şunları söyledi: ”Türkiye İnsan Yönetimi Derneği, ülkemizin en etkin Sivil Toplum Kuruluşları’ndan biri artık. her yıl düzenlediği ve binlerce profesyonelin İnsan Yönetimi’ni tartıştığı Ulusal İnsan Yönetimi Kongresi haricinde, eğitim programları, fuarları, Kadın’a ve genç istihdamına yönelik Sosyal Sorumluluk Projeleri, Kamu Yönetimi ile işbirliği içinde yürüttüğü ve çalışma hayatını doğrudan ilgilendiren düzenleme önerileri gibi birçok aktivite ile bir STK olarak topluma karşı sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeye çalışıyor. Öte yandan Türkiye’nin uluslararası platformlarda da adının duyurulması, etkinliğinin artırılması en öncelikli misyonlarından. Bu kapsamda 2011 yılında evsahipliğini yaptığı Avrupa İnsan Kaynakları Yönetimi Kongresi Avrupa’nın bugüne kadarki en büyük ve en başarılı kongresi olarak kayıtlara geçti. Bu başarının da sonucu olarak şimdi de 2016 yılında Dünya İnsan Yönetimi Kongresi’ne ev sahipliği yapma onurunu kazandı. Eminiz ki PERYÖN olarak bu çok büyük organizasyonda da ülkemizi gururla temsil edecek bir projeyi yöneteceğiz. 2014’te Şili’de devralacağımız kongre bayrağını 2016’da Türkiye’de, İstanbul’da gururla dalgalandıracağız.”

Kaynak   :  Mineral Medya

0 yorum:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederiz