.

30 Eylül 2013 Pazartesi

Gündem : Gelecek Yeteneklerle Gelecek


Peryön Ege Şubesi’ nin bu yıl 10.kez  düzenlediği zirve 20-21 Eylül 2013 tarihlerinde  Yaşar Üniversitesi Alsancak Kampüsü’nde gerçekleşti.
Zirvenin ana teması : “Gelecek Yeteneklerle Gelecek” idi.
Zirve dans gösterileri ile başladı. Açılış konuşmasını  Peryön Ege Şube Başkanı Serdar Kalaycıoğlu, Peryön Başkanı Yiğit Oğuz Duman ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Bakan yaparken, zirve temasına ilişkin mesajlar verildi.
Zirvede her yıl olduğu gibi özel ve  kamu sektörü çalışanları, üniversite öğrencileri, akademisyenler  ve meslek koçları  bir araya gelerek  fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladılar.Değişen ekonomide  fark yaratmanın ve ayakta kalmanın yetenekli çalışanlardan geçeceğinin altını çizerek,  İnsan Kaynakları nın gelişim ve geleceği açısından önemli paylaşımlarda bulunarak farkındalık yarattılar.
Zirvede   JTI,  Bosh, Coca Cola, Mercedes Benz, Microsoft, Adler, Cummins, Avon gibi dünya şirketlerinin İnsan Kaynakları  yöneticileri şirketlerinde yetenek bulma ve tutma konusundaki düşünce ve uygulamalarını aktardılar.

Dikkatimi Çekenler :

Konu,  Gelecek ve Yetenek olur da şu hepimizin sürekli konuşup “şimdi ne olacak, nasıl olacak” diye kıyaslama yaptığımız “X” ve “Y” kuşağına sıra gelmez mi? Microsoft Türkiye İnsan Kaynakları Kıdemli Müdürü Cavidan Özdemir  şirketlerindeki “Y” kuşağı işe alım prosesinden bahsederek, değerlendirme merkezi uygulamaları ve üniversite öğrencileri için  proje verilerek yaptırtılan staj dönemleri ve sonrasında yetenekli stajyerlerin şirketlerine kazandırılmasından bahsetti.

JTI  İnsan Kaynakları Direktörü Ece Süeren Ok un sunum öncesi zumba gösterisi;  hem kabuk değiştiren ve yenilenen iş dünyasına ve hem de hayatta çok yönlülüğe güzel bir örnek oldu. Gösteri sonrasında beş aşamalı 90 günde tamamlanan işe alım adımlarını ve sonrasında işe kabul edilmeyen adaylara  tek tek  geribildirim yapıldığını bu uygulamanın sonrasındaki iş arama aşamalarında adaya yaratacak faydayı anlatan sunumu açıkçası benim için insana verilen değerin  önemli bir göstergesi oldu.

Blachart Kıdemli Danışmanı  Nesim Levi :   “Yetenekleri Bulmak mı, yoksa tutmak mı Zor” ,     “Liderin en önemli görevi motivasyonu bozmamaktır”  derken, asıl işin yeteneği bulmak değil elde tutmak olduğunu, liderin yetenek üzerinde  negatif etki yaratabileceğine, liderin önemine  dikkat çekti.

Nasuh Mahruki    “Bir tırmanış  asla zirvede bitmez, bunun bir de  inişi vardır, bir gün diğeriyle aynı olmamalı”   ve  “Tercihlerimizle hayatımızı  inşa  ederiz” derken,  tercihlerimiz çerçevesinde yaşadığımızı, zirvede kalmanın  değişim ve gelişimle olacağını, değişmeyenin en tepe noktadan en aşağıya inebileceğini, zirvenin kalıcı olmadığını hatırlatıyordu

Peryön Ege Şubesi Denetim Kurulu Başkanı Dr. Barbaros Kon  “Bizde yazık ki geri bildirim yok, haddini bildirim var”   diyerek, insanların birbirine olan tahammülsüzlüklerine ve egolarına dokundu

TNO Yurt Dışı Projeler Müdürü Jan Mıchıel Meeuwsen  “ İşyerinde Mutluluk için Bağlılık Oyunu” derken insanların  kendilerini bir yere ait hissetmenin mutluluk yaratacağı mesajını verdi.

Esbaş Ceo’ su  Faruk Güler   “Standart İnsanlarla çalışırsanız standart olursunuz, standart üstü içinse yetenek gerekli” derken, yeteneklere ve farklı bakış açılarına yer açmamızı, gelişmekten korkmamamızı, yeteneklerin tehdit değil fırsat olacağı  mesajını  verdi

TOBB  Başkanı Ender Yorgancılar, “Hep yuvarlanıp gidiyoruz diyoruz ama nereye yuvarlandığımıza da bakmak lazım” diyerek  hedef  belirlemenin öneminin altını bir kez daha çizdi.

Navitas ın Kurucusu  Demet Uyar pozitif psikolojiden faydalanılması gerekliliği ve  “yapıcı geribildirim”  in çalışanlarda bıraktığı  olumlu izden  bahsetti.


Son derece keyifli ve samimi geçen Peryön 10.İnsan Yönetimi Zirvesi’nde    “Gelecek Yeteneklerle Gelecek” temasından yola çıkılarak,  yarınlarda  varolmanın yolunun yetenekleri bulmak ve elde tutmaktan geçtiği,   standart iş kalıplarının dışına çıkarak,  her dönem öğrenmemiz ve gelişmemiz gerekliliği  bolca vurgulandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederiz